თევზი მოთუშული ბოსტნეულით
მასალა:
თევზი ხეკი 1ც.
სტაფილო 1ც.
ხახვი 1 თავი
არაჟანი 2–3 ს/კ.
ტომატ–პასტა 2–3 ს/კ.
მარილი გემოვნებით
პურის ფქვილი ამოსავლებად.
მომზადება:
თევზი დავჭრათ
საშუალო ზომის ნაჭრებად, მოვაყაროთ მარილი და გავაჩეროთ 30 წუთი. შემდეგ თევზის
ნაჭრები ამოვავლოთ პურის ფქვილში და შევწვათ ზეთში ორივე მხრიდან. ხახვი დავჭრათ
და მოვთუშოთ ზეთში, დავამატოთ გახეხილი სტაფილო, ვთუშოთ 2–3 წუთი, შემდეგ
დავამატოთ მარილი, ტომატ–პასტა, არაჟანი, კარგად ავურიოთ და ვთუშოთ 5 წუთი.
მომზადებული სოუსი მოვასხათ შემწვარ ზეთს და კარგად ავურიოთ.
|