თევზი
კიევურად
მასალა:
თევზის
ფილე 800გრ.
კარტოფილი
10–15ც.
არაჟანი
15–20ს/კ.
ყველი
25–35გრ.
კვერცხი
5ც.
პილპილი
და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
თევზის
ფილე დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად, მოვაყაროთ მარილი, პილპილი და შევწვათ ზეთში
ორივე მხრიდან. კარტოფილი მოვხარშოთ კანიანად, გავასუფთავოდ, დავჭრათ მრგვალად და შევწვათ ზეთში. შემწვარი
თევზე მოვათავსოთ გამოსაცხობ ფორმაზე, თევზზე მოვაწყოთ შემწვარი კარტოფილი, ხოლო
კარტოფილზე მოვაყაროთ გახეხილი ყველი, მოვასხათ ცოტა ზეთი და ჩავახალოთ კვერცხი
ისე, რომ ყვითრი (გული) იყოს მთელი, შევდგათ აირღუმელში და როდესაც ყველი
შეიბრაწება გამოვიღოთ აირღუმელიდან. მომზადების შემდეგ გავაფორმოთ ბულგარული
წიწაკის ნაჭრებით და მწვანილით.
|