თევზი
არაჟნის და ხახვის სოსში
მასალა:
თევზი
(ნებისმიერი) 4ც.
ხახვი
3 თავი
არაჟანი
400გრ.
ზეთი
შესაწვავად
პურის
ფქვილი ამოსავლებად
კამა,
დაფქვილი წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
თევზი
გამოვშიგნოთ, დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად, ამოვავლოთ ფქვილში+მარილი და
შევწვათ ზეთში ორივე მხრიდან. შემწვარი თევზი გადავიტანოთ ჯამში. ტაფაზე რომელშიც
თევზი იწვებოდა შევწვათ ნახევარმთვარისებურად დაჭრილი ხახვი, დავამატოთ 2ს/კ პურის
ფქვილი, კარგათ ავურიოთ, დავასხათ არაჟანი, განუწყვეტლივ ვურიოთ (ცოტა ხანი
ვადუღოთ), შემდეგ დავასხათ ნახევარი ჭიქა ადუღებული წყალი (წყალი დავამატოთ იმის
მიხედვით თუ რამდენად სქელი გვსურს გამოვიდეს მასა) განუწყველივ ვურიოთ, დავამატოთ
წვრილად დაჭრილი კამა, მარილი, წიწაკა და კვლავ ვადუღოთ სოუსი 3–4 წუთის
განმავლობაში, შემდეგ მომზადებულ სოუსში ჩავაწყოთ შემწვარი თევზის ნაჭრები,
გავაჩეროთ გაზქურაზე 2–3 წუთი და შემდეგ გადმოვდგათ. ამ კერძს ძალიან უხდება
კარტოფილის პიურე.
|