მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  სექტემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » სექტემბერი » 14 » თაფლის ორცხობილა
17:18
თაფლის ორცხობილა


თაფლის ორცხობილა

 

მასალა:

თაფლი 1/2 ჭიქა

შაქარი  1/2 ჭიქა

მცენარეული ზეთი 3 ს/კ.

პურის ფქვილი 2 ჭიქა

საფუარი (დროჟი) 1 ჩ/კ.

ვანილი 1ც.

ნუში 50გრ.

დარიჩინი და მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

თაფლს დავამატოთ შაქარი, მარილი, ზეთი, გავაცხელოთ და გავაცივოთ 40*С–მდე, შემდეგ დავამტოთ ვანილი, დარიჩინი, ფქვილი, საფუარი (საფუარი გავხსნათ ცოტა რაოდენობის წყალში) და მოვზილოთ ცომი. მომზადებული ცომი გავაბრტყელოთ თხლად (სისქით 1სმ),  მოვაპკუროთ ტკბილი წყალი (წყალში გახსნილი შაქარი), დავჭრათ სპეციალური საჭრელის საშუალები (ან ჭიქით), გავაფორმოთ ნუშით, მოვათავსოთ გამოსაცხობ ფორმაზე, შევდგათ აირღუმელში და ვაცხოთ 10–12 წუთი.

კატეგორია: სამარხვო კერძები | ნანახია: 1784 | დაამატა: natia | ტეგები: თაფლის ორცხობილა | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: