მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  სექტემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » სექტემბერი » 9 » თაფლიანი პონჩიკი ბათუმურად
20:50
თაფლიანი პონჩიკი ბათუმურად


თაფლიანი პონჩიკი ბათუმურად

 

მასალა:

კვერცხი 4ც.

პურის ფქვილი 3 ჭიქა

სოდა 1 ჩ/კ.

კეფირი (შეიძლება იოგურტიც) 1 ჭიქა

ვანილი 1ც.

შაქარი 3–4 ს/კ.

თაფლი გემოვნებით.

მომზადება:

ფქვილი გავცრათ. პატარა ჯამში ჩავასხათ კეფირი, დავამატოთ შაქარი, სოდა, ცოტა მარილი, ვანილი, კარგად ავურიოთ და მიღებული მასა დავამატოთ გაცრილ ფქვილს (თუ ცომი თხელი გამოვიდა შეგვიძლია დავამატოთ ფქვილი). მიღებულ ცომს გადავაფაროთ ტილო და დავდგათ თბილ ადგილას რამოდენიმე საათით. პონჩიკის ცომი უნდა იყოს სქელი (როგორიც ცხიმიანი არაჟანი, ცომი კოვზიდან ძნელად უნდა ჩამოცურდეს, არუნდა ჩამოისხას). ქვაბში ჩავასხათ ზეთი, დავდგათ გაზქურაზე, კარგად გავაცხელოთ, შემდეგ დავუწიოთ გაზქურას და ცხელ ზეთში სუფრის კოვზით ჩავუშვათ ცომი. შევწვათ მომზადებამდე. შემდეგ გავაცხელოთ პატარა ქვაბში თაფლი, ჩავასხათ რამოდენიმე კოვზი წყალი და ავურიოთ. მომზადებულ პონჩიკებს კოვზით დავასხათ თბილი თაფლი და გავაჩეროთ რამოდენიმე წუთით.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 2445 | დაამატა: natia | ტეგები: თაფლიანი პონჩიკი ბათუმურად | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: