მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  სექტემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » სექტემბერი » 22 » ტორტი „ჰაეროვანი სნიკერსი“
18:06
ტორტი „ჰაეროვანი სნიკერსი“


ტორტი „ჰაეროვანი სნიკერსი"

 

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 3 ჭიქა

კვერცხი 6ც.

შაქარი 1,5 ჭიქა

მარგარინი (დარბილებული) 250გრ.

მაიონეზი 1 ს/კ.

1 ჩ/კ. სოდა ათქვეფილი 1 ს/კ. ლიმონის წვენში

ვანილი გემოვნებით.

 

კრემი:

კარაქი 200გრ.

მოხარშული სგუშონი 1 ქილა

ნიგოზი გემოვნებით.

 

მინანქარი (გლაზური):

რძე 3 ს/კ.

შაქარი 3 ს/კ.

კაკაო 3 ს/კ.

კარაქი 50გრ.

ვანილი გემოვნებით.

 

 

მომზადება:

კვერცხის ცილა და ყვითრი განვაცალკევოთ ერთმანეთისგან, ცილა შევინახოთ, ხოლო ყვითრი ავთქვიფოთ შაქართან ერთად, დავამატოთ მარგარინი, მაიონეზი, ათქვეფილი სოდა ლიმონის წვენში, ავურიოთ და მოვზილოთ რბილი ცომი. მომზადებული ცომი გავყოთ სამ ტოლ ნაწილად, დავამრგვალოთ და შევდგათ მაცივარში (საყინულეში) 30 წუთი. ამ დროის განმავლობაში, მოვამზადოთ ბეზე: 6 კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ გათეთრებამდე, ნელნელა დავამატოთ შაქარი და კვლავ ავთქვიფოთ. მომზადებული ცომის ერთი ბურთი გამოვიღოთ საყინულიდან და გამოსაცხობ ფორმაზე გავაბრტყელოთ თითებით, შემდეგ კოვზით წავუსვათ მომზადებული ბეზეს 1/3 ნაწილი და გამოვაცხოთ აირღუმელში 110–150* ტემპერატურაზე 40–50 წუთი (შებრაწვამდე). ასევე გამოვაცხოთ დანარჩენი ორი ცომი (ფირფიტა). მომზადებულ ფირფიტას წავუსვათ კრემი, მოვაყაროთ მოხალული დაჭრილი ნიგოზი, დავაფაროთ მეორე ფირფიტა, კვლავ წავუსვათ კრემი, მოვაყაროთ ნიგოზი, დავაფაროთ მესამე ფირფიტა, მოვასხათ მინანქარი (გლაზური) და მოვაყაროთ ნიგოზი.

 

კრემის მომზადება:

კარაქი კარგად ავთქვიფოთ მიქსერით, შემდეგ დავამატოთ სგუშონი და კარგად ავთქვიფოთ ერთიანი მასის მიღებამდე. 

 

მინანქარის (გლაზურის) მომზადება:

შაქარს დავამატოთ კაკო, რძე და წამოვადუღოთ, შემდეგ გადმოვდგათ ავურიოთ კარაქი და ვანილი.

კატეგორია: ტორტები | ნანახია: 6928 | დაამატა: natia | ტეგები: ტორტი „ჰაეროვანი სნიკერსი“ | რეიტინგი: 1.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: