მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  სექტემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » სექტემბერი » 22 » ტორტი „ახალგაზდრობა“
17:31
ტორტი „ახალგაზდრობა“


ტორტი „ახალგაზდრობა"

 

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 1,5 ჭიქა

კვერცხი 3ც.

შაქარი 1 ჭიქა

სგუშონი 1/2 ქილა

მაიონეზი 200მლ.

სოდა 1 ჩ/კ.

ძმარი 1 ს/კ.

კაკაო 2 ჩ/კ.

 

კრემი:

არაჟანი 1 ჭიქა

შაქარი 1/2 ჭიქა

ლიმონი 1ც.

 

მომზადება:

კვერცხი ავთქვიფოთ შაქართან ერთად, დავამატოთ სგუშონი, მაიონეზი, ფქვილი, სოდა–ძმარით (ათქვეფილი) და მოვამზადოთ ცომი (ცომს უნდა ქონდეს სქელი არაჟნის კონსისტენცია). ცომი გავყოთ სამ ნაწილად, ერთ ნაწილში ჩავყაროთ კაკაო და კარგად ავურიოთ. გამოსაცხობ ფორმაში ჩავაფაროთ პერგამენტის ქაღალდი, წავუსვათ კარაქი, ჩავასხათ მომზადებული ცომი (ცომის სამივე ნაწილი გამოვაცხოთ ცალცალკე). ვაცხოთ 180–200* ტემპერატურაზე დაახლოებით 10–15 წუთი. ლიმონს დავასხათ ადუღებული წყალი, შემდეგ გავწუროთ და გავატაროთ ხორცსაკეპმანქანაში კანიანად. არაჟანი ავთქვიფოთ შაქართან ერთად, დავამატოთ გატარებული ლიმონი და კვლავ ავთქვიფოთ. მომზადებული კრემი წავუსვათ ბისკვიტებს, ქვევით დავდოთ თეთრი ბისკვიტი დავკრემოთ, შემდეგ დავადოთ ყავისფერი ბისკვიტი დავკრემოთ და ბოლოს დავდოთ ისევ თეთრი ბისკვიტი და დავკრემოთ როგორც ზევიდან ასევე გვერდებზეც.

კატეგორია: ტორტები | ნანახია: 1550 | დაამატა: natia | ტეგები: ტორტი „ახალგაზდრობა“ | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: