ტორტი „ტკბილი
ვალენტინი"
მასალა:
პურის ფქვილი 160გრ.
კვერცხი 6ც.
შაქარი 100გრ.
თაფლი 4 ს/კ.
კარაქი 50გრ.
სოდა 1 ჩ/კ.
კაკაო 2–3 ს/კ.
კრემი:
კვერცხი 2ც.
შაქარი 250გრ.
კარაქი 200გრ.
ვანილი გემოვნებით.
კრემი (მეორე ვარიანტი):
ნაღები 300მლ.
შაქარის პუდრა 70გრ.
ვანილი გემოვნებით.
დასანამი:
ალუბლის სიროფი ან ნებისმიერი ტკბილი სითხე.
მოსართავი:
გახეხილი შოკოლადი და ქოქოსის
ფანტელები (წითელი)
მომზადება:
კვერცხი და შაქრი ავთქვიფოთ მიქსერით,
დავამატოთ თაფლი, შემდეგ კარაქი და ვთქვიფოთ მასა 10 წუთი, დავამტოთ ფქვილი
(ფქვილს წინასწარ ავურიოთ სოდა და კაკაო) და კარგად მოვურიოთ ცომს. ცომი გავყოთ 4 ტოლ ნაწილად. გამოსაცხობ
ფორმაში ჩავაფაროთ პერგამენტის ქაღალდი, წავუსვათ კარაქი, ჩავასხათ მომზადებული
ცომი (ცომის ოთხივე ნაწილი გამოვაცხოთ ცალცალკე), შევდგათ აირღუმელში და ვაცხოთ
180–200* ტემპერატურაზე დაახლოებით 10–15 წუთი.
კრემის მომზადება:
კვერცხი ავთქვიფოთ შაქართან ერთად მიქსერით, დავამატოთ ვანილი,
დარბილებული კარაქი და კვლავ ავთქვიფოთ ერთიანი მასის მიღებამდე.
კრემის მეორე ვარიანტის მომზადება:
გაცივებული ნაღები კარგად ავთქვიფოთ შაქრის პუდრასთან და ვანილთან
ერთად მიქსერით.
ტორტის აწყობა:
სასურველ ფორმაზე დავდოთ გამომცხვარი ბისკვიტი, შემდეგ დავნამოთ,
წავუსვათ კრემი, დავაფაროთ მეორე ფირფიტა, დავნამოთ და კვლავ წავუსვათ კრემი,
ასევე ვკრემავთ დანარჩენ 2 ფირფიტასაც, ბოლო ფენას როდესაც წავუსვამთ კრემს, კრემი
წავუსვათ ტორტს ირგვლივაც და მოვაყაროთ გახეხილი შოკოლადი და ქოქოსის ფანტელები.
|