მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  სექტემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1335
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » სექტემბერი » 22 » ტორტი „ლიმონის ფანტაზია“
17:26
ტორტი „ლიმონის ფანტაზია“


ტორტი „ლიმონის ფანტაზია"

 

მასალა:

ბისკვიტი:

კვერცხი 5ც.

პურის ფქვილი 1 ჭიქა

შაქარი 3/4 ჭიქა

გამაფხვიერებელი 1 ჩ/კ.

1ც. ლიმონის ცედრა (გახეხილი ლიმონის კანი).

 

ბეზე:

კვერცხის ცილა 3ც.

შაქარი 3/4 ჭიქა

დაჭრილი ნიგოზი 3/4 ჭიქა

 

კრემი:

კვერცხის გული (ყვითრი) 3ც.

ლიმონის წვენი 1/3 ჭიქა

შაქარი 1/2 ჭიქა

კარაქი 60–70გრ.

ტკბილი ნაღები 375მლ.

 

დასანამი:

ლიმონის წვენი, შაქარი და არაყი გემოვნებით.

 

ტორტზე მოსასხმელად:

შავი შოკოლადი 300გრ.

 

მომზადება:

ბისკვიტის მომზადება:

5 ცალი კვერცხი განვაცალკევოთ ერთმანეთისაგან ცალკე ცილა და ცალკე გული. ჯამში ავთქვიფოთ კვერცხის ცილა გათეთრებამდე, ნელნელა დავამატოთ შაქარი, კარგათ ავთქვიფოთ, შემდეგ დავამატოთ ნელნელა კვერცხის გულები, ფქვილი, ლიმონის ცედრა, გამაფხვიერებელი და კვლავ ვთქვიფოთ 3 წუთი. მომზადებული ცომი ჩავასხათ პერგამონტ ჩაფარებულ კარაქწასმულ  გამოსაცხობ ფორმაში, შევდგათ გაცხელებულ აირღუმელში და ვაცხოთ 180* ტემპერატურაზე 12–13 წუთი (ან რამდენიც დასჭირდება).

 

ბეზეს მომზადება:

კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ გათეთრებამდე, შემდეგ ნელნელა დავამატოთ შაქარი და კარგად ავთქვიფოთ შაქარის მთლიან გაძვრამდე. შემდეგ დავამატოთ ნიგოზი, ავურიოთ, მოვათავსოთ გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოვაშროთ აირღუმელში 110* ტემპერატურაზ 1,5 საათი.

 

კრემის მომზადება:

კვერცხის გულს დავამატოთ შაქარი და ავთქვიფოთ ხელის სათქვეფით, დავამატოთ ლიმონის წვენი, ავურიოთ და ნელ ცეცხლზე ვადუღოთ შესქელებამდე. შემდეგ გავაცივოთ, დავამატოთ  კარაქი, ავთქვიფოთ და შევდგათ მაცივარში, სასურველია მთელი ღამით. ნაღები ავთქვიფოთ, დავამატოთ ცალკე ათქვეფილი შენახული ლიმონის მასა და კარგად ავურიოთ.

 

ტორტის აწყობა:

შოკოლადი გავადნოთ. გამომცხვარი ბეზე გავყოთ შუაზე ორ ნაწილად, ბეზის ერთ ნაწილს წავუსვათ გამდნარი შოკოლადი დანის საშუალებით, შევდგათ მაცივარში 5–10 წუთით. გამომცხვარი ბისკვიტი გავჭრათ შუაზე, დავნამოთ, წავუსვათ კრემი, დავადოთ ბეზეს ფირფიტა (შოკოლადით ქვევით), წავუსვათ კრემი, შემდეგ დავადოთ ბისკვიტი, დავნამოთ, წავუსვათ კრემი, დავადოთ ბეზეს ფირფიტა და მოვასხათ გამდნარი შოკოლადი.

კატეგორია: ტორტები | ნანახია: 2833 | დაამატა: natia | ტეგები: ტორტი „ლიმონის ფანტაზია“ | რეიტინგი: 5.0/2
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: