სპაგეტი სერბულად
მასალა:
მაკარონი (სპაგეტი) 100გრ.
ხახავი 1–2 თავი
სალა 50–100გრ.
ნიორი 2–3 კბილი
ტომატ–პასტა 3–4 ს/კ.
ყველი 50გრ.
ცხარე წითელი წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
მაკარონი მოვხარშოთ მარილიან წყალში, გადავავლოთ ცივი წყალი და
მოვათავსოთ სასურველ ჭურჭელში. სალა დავჭრათ სიგრძეზე წვრილად და შევწვათ,
დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, დანაყილი ნიორი, დაფქვილი ცხარე წითელი წიწაკა
კარგად ავურიოთ, ვთუშოთ 2–3 წუთი, შემდეგ დავამატოთ ტომატ–პასტა ვთუშოთ 1–2 წუთი
(თუ სოუსი სქელი გამოვიდა დავამატოთ 20-50გრ. წყალი). მომზადებული სოუსი მოვასხათ
მოხარშულ მაკარონს და მოვაყაროთ გახეხილი ყველი.
|