მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  სექტემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » სექტემბერი » 14 » სოკოს პეროგი
17:24
სოკოს პეროგი


სოკოს პეროგი

 

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 600გრ.

შაქარი  2 ს/კ.

კარაქი ან მარგარინი 2 ს/კ.

საფუარი (დროჟი) 30გრ.

წყალი 1 ჭიქა

მარილი  1 ჩ/კ.

 

ფარში:

სოკო 1კგ.

ხახვი 5–6 თავი

მდოგვის ზეთი (ან ჩვეულებრივი)1 ჭიქა

პილპილი და მარილი გემოვნბეით.


ჩაი 1–2 ს/კ. პეროგზე წასასმელად.


მომზადება:

საფუარი გავძრათ თბილ წყალში, დავამატოთ შაქარი, მარილი კარგად ავურიოთ, დავამატოთ ფქვილი და მოვზილოთ ცომი, ბოლოს დავამატოთ დარბილებული კარაქი (ან ზეთი) გადავზილოთ, დავაფაროთ ტილო და დავდგათ თბილ ადგილზე 3–4 საათით ამოსასვლელად. (ამოსვლის პეროდში ცომი გადავზილოთ 2–ჯერ, პირველად 1–1,5 საათის შემდეგ, ხოლო მეორედ 2 საათის შემდეგ).  სოკო დავჭრათ წვრილად და შევწვათ ზეთში, დავამატოთ ცალკე მოთუშული წვრილად დაჭრილი ხახვი, მოვაყაროთ მარილი, პილპილი და კარგად ავურიოთ. შემდეგ მომზადებული ცომი გავჭრათ ორ ნაწილად და თითოეული გავაბრტყელოდ თხლად, 1 ცალი გაბრტყელებული ცომი მოვათავსოთ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე, ცომზე მოვათავსოთ მომზადებული ფარში, დავაფაროთ მეორე გაბრტყელებული ცომი, გვერდები კარგად გადავუკეცოთ, ზედაპირი ჩავჩხვლიტოთ რამოდენიმე ადგილზე ჩანგლით და წავუსვათ მაგარი ჩაი. გამოვაცხოთ აირღუმელში 200* ტემპერატურაზე მომზადებამდე . მომზადების შემდეგ სუფრაზე გატანის წინ პეროგი დავჭრათ ნაჭრებად და წავუსვათ ზეთი.

კატეგორია: სამარხვო კერძები | ნანახია: 3093 | დაამატა: natia | ტეგები: სოკოს პეროგი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: