მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აპრილი 2024  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » სხვადასხვა


ემულგატორი E

 

ემულგატორი_ნივთიერება,რომელიც ხელს უწყობს ემულსიის წარმოქმნას ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1802 | დაამატა: natia | თარიღი: 23.08.2011 | კომენტარი (0)


შენახვის პირობებში გავრცელებული მავნებელ-დაავადებები

 

პარკოსანი მარცვლეულის ( ლობიო, ბარდა ) მწვანე პარკსა და შემოსულ მარცვალს აზიანებენ ლობიოს და ბარდას მემარცვლიები. ისინი იჭრებიან მარცვალში და მისი შიგთავსის ცილოვანი ნივთიერებებით ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 3305 | დაამატა: natia | თარიღი: 23.08.2011 | კომენტარი (0)


სად ვიპოვოთ ზამთარში "მზის ვიტამინები?”

 

ცნობილია, ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1363 | დაამატა: natia | თარიღი: 23.08.2011 | კომენტარი (0)


სწორი კვების ძირითადი პრინციპები

 

დაიცავით ზომიერებაუმჯობესია ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1438 | დაამატა: natia | თარიღი: 23.08.2011 | კომენტარი (0)


ჯანმრთელობისათვის სასარგებლო სანელებლები

 

რამდენად სასარგებლოა სანელებლები ორგანიზმისათვის? ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 2085 | დაამატა: natia | თარიღი: 23.08.2011 | კომენტარი (0)


სასარგებლო რჩევები

                                                    

. რძე არ "გადმოივლის" თუ ქვაბის ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1548 | დაამატა: natia | თარიღი: 23.08.2011 | კომენტარი (0)


კულინარიული ფიზიკა

 

ხარშვისას კვერცხი რომ არ გაგისკდეთ, ბლაგვი წვერი ნემსით უნდა ჩაჩხვლიტოთ. მეცნიერული ახსნა: კვერცხის ბლაგვი წვერი ჰაერით სავსე პატარა ბუშტუკს შეიცავს. გაცხელებისას ამ ბუშტუკში ჰაერის მოცულობა იმატებს. ცხელი ჰაერი გარეთ მიილტვის, აწვება ნაჭუჭს და ხეთქავს. თუ კვერცხის ბლაგვ წვერში მიკროსკოპულ ხვრელს გააკეთებთ, ჰაერს გარეთ გამოსვლის საშუალება ექნება, ზეწოლა შესუსტდება და კვერცხიც არ გასკდება. ხახვის უცრემლოდ დაჭრის რამდენიმე მეთოდი არსებობს: შეგიძლიათ, გაიკეთოთ სათვალე, ხახვის ბოლქვები ხშირ-ხშირად ასველოთ ცივ წყალში ან დაჭრის წინ ხახვი მაცივარში გაყინოთ.

მეცნიერული ახსნა: ხახვის უჯრედებში უხვად არის აქროლადი ნივთიერებები, რომლებიც დანის დასმისას ინტენსიურად იფრქვევა ჰაერში. ამ დროს ადამიანს თვალები უცრემლდება, რადგან ორგანიზმი ცდილობს, მანამდე გახსნას ან ჩამოიბანოს ეს ნივთიერებები, ვიდრე ისინი თვალებზე იმოქმედებენ. ზემოთ ჩამოთვლილი ყველა ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1714 | დაამატა: natia | თარიღი: 23.08.2011 | კომენტარი (0)


საახალწლო რჩევები დიასახლისებს

 

ნიგვზის შერჩევა და დამუშავება ბაჟისა და საცივისთვის

ბაჟისა და საცივისთვის განსაკუთრებულად თეთრი ნიგოზია საჭირო. ის ორჯერ უნდა გაატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში (ან ათქვიფოთ ბლენდერში), შემდეგ ნაწილ-ნაწილ დანაყოთ ხის სანაყში ზაფრანასთან ერთად. დამუშავებული ნიგოზი შეგიძლიათ გამოწუროთ. ზეთი უკეთ რომ გამოუვიდეს, დაამატეთ ერთი კბილი გახეხილი ნიორი, შემდეგ გადაიღეთ ფართო ჯამში და ცივ წყალში დასველებული ხელით განაგრძეთ ზელა. თუ ზეთის გამოყოფა ჭირს, შეგიძლიათ, ნიგოზს ცოტაოდენი (1-2 ჩაის კოვზი) ცხელი წყალი დაასხათ. ზეთი ცალკე ჭურჭელში ჩაასხით და ცოტაოდენი მარილი ჩაამატეთ. ცეცხლზე მდგარ საცივში ძმარი არ ჩაასხათ, თორემ წვენი გაგ ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1651 | დაამატა: natia | თარიღი: 23.08.2011 | კომენტარი (0)


როგორი უნდა იყოს სურსათი

                                                 

როგორი უნდა იყოს სურსათი



მაღაზიაში შესულს თვალები აქეთ-იქით გაგვირბის: თაროები დახუნძლულია მადის აღმძვრელი კოლოფებით, ქილებითა და კონტეინერებით. თითოეული მათგანი თითქოს გვეუბნება: "დამაგემოვნე!" - და ჩვენც ხელი იქით გაგვირბის, რათა რაც შეიძლება სწრაფად მოვათავსოთ პროდუქტი ჩანთაში. მაგრამ რამდენად სასა ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1434 | დაამატა: natia | თარიღი: 23.08.2011 | კომენტარი (0)


ხორცის ხარისხის გამოცნობა

 

შემდეგი რჩევები ახალბედა დიასახლისებს გამოადგებათ< ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1173 | დაამატა: natia | თარიღი: 23.08.2011 | კომენტარი (0)

« 1 2 ... 27 28 29 30 31 »