მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 23 » ხორცის ხარისხის გამოცნობა
18:14
ხორცის ხარისხის გამოცნობა


ხორცის ხარისხის გამოცნობა

 

შემდეგი რჩევები ახალბედა დიასახლისებს გამოადგებათ. გამოცდილების არქონის გამო ბაზრობაზე შესაძლებელია უვარგისი ხორცი შემოგასაღონ. მსგავსი უსიამოვნების თავიდან ასაცილებლად სხვადასხვა კულინარიულ წიგნში დავძებნე რამდენიმე რჩევა. გთავაზობთ რამდენიმე მათგანს.

საქონლის ხორცი მაღალი ხარისხისაა და გემრიელია, თუ მას აქვს ღია ფერი ოდნავ მოყვითალო ქონით (აქვე გაითვალისწინეთ, რომ მეწველი ან ახალწველამიტოვებულ ძროხის ხორცს კარგად ნაკვები და ზრდასრული ხარის ხორცი ჯობია);

კარგი ხარისხის ღორის ხორცი აუცილებლად მოთეთრო ვარდისფერი შეფერილობის უნდა იყოს, თეთრი და მაგარი ქონით. იმ შემთხვევაში, თუ ღორის ხორცი ტყავგაუცლელია, ყურადღება მიაქციეთ კანს. თუ ის მაგარი და სქელია და კანსა და ქონს შუა მოლურჯო ფერის ხაზი მოჩანს, ეს იმის მანიშნებელია, რომ ღორი ბებერია და ხორციც უგემური ექნება;

ცოცხალი ქათმის შეძენისას დააკვირდით მის ბიბილოსა და ნისკარტს, თუ მათ მოლურჯო ფერი გადაკრავს, ეს დაავადების მანიშნებელია;

დაკლული ფრინველის შეძენისას ყურადღება მიაქციეთ დაკლის დროს დარჩენილ ჭრილობას, თუ ამ ადგილზე გამხმარი სისხლის ხაზები არ ეტყობა, უმჯობესია მისი ყიდვისგან თავი შეიკავოთ, ასეთი ხორცი საეჭვოა.

თევზის შეძენისას გახსოვდეთ, რომ ახალ და ვარგისიან თევზს არ უნდა ჰქონდეს ჩაცვენილი და ჩალურჯებული თვალები, არც ლაყუჩები. კარგად დააკვირდით ასევე კანსაც, იგი არ უნდა იყოს ამობურცული და ლორწოვანი.

 

წყარო: lifestylebatumelebi.blogspot.com

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1177 | დაამატა: natia | ტეგები: ხორცის ხარისხის გამოცნობა | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: