მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 3
სტუმარი: 3
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 23 » სასარგებლო რჩევები
18:26
სასარგებლო რჩევები


სასარგებლო რჩევები

                                                    

. რძე არ "გადმოივლის" თუ ქვაბის ზედა კიდეს კარაქით გავპოხავთ.

 ბოსტნეული გაცილებით დიდ ხანს შეინახება, თუ მათ სველ ტილოში შეახვევთ და ასე შეინახავთ.

. იმისათვის, რომ ემალის ქვაბმა დიდ ხანს გაგიძლოთ, ახალ ქვაბში მოადუღეთ მარილიანი წყალი (5 ჩაის კოვზი 1 ლიტრ წყალზე).

. არ ჩაასხათ გახურებულ ემალის ქვაბში ცივი წყალი ან პირიქით, ცივ ქვაბში ცხელი წყალი, ამან შესაძლოა ემალის დაზიანება გამოიწვიოს.

. თუ ალუმინის ქვაბის კედლები გაშავდა, გაწმინდეთ ძმრიანი ნაჭრით და შემდეგ წყლით. ალუმინი თავის ფერს დაიბრუნებს.

. ყავის მადუღარა კარგად გაიწმინდება, თუ მასში წყალთან ერთად ლიმონის ნაჭერს მოვადუღებთ.

. ნუ გაალღობთ გაყინულ ხორცს წყალში, ამ დროს იკარგება ვიტამინები და მიკროელემენტები.

. მოხარშული ხორცი რომ ნოყიერი იყოს, მოსახარშად ცივ წყალში კი ნუ ჩაუშვებთ, არამედ მდუღარეში.

. სწრაფად რომ მოამზადოთ ჩათუშული ხორცი, სოუსს, რომელშიც ის ითუშება, დაამატეთ ორი სუფრის კოვზი ძმარი.

. თუკი ხორცი ჰაერღუმელში ("დუხოვკაში") იწვება, მას უნდა დაამატოთ მხოლოდ ცხელი წყალი ან ბულიონი. ცივი წყლისგან ხორცი გამაგრდება.

. ხორცი ტაფას არ მიეწებება, თუკი ცხიმს, რომელშიც ის იწვება, ჩადებთ სტაფილოს რამდენიმე ნაჭერს.

. პურის ფქვილსა და ბრინჯში მატლებმა რომ არ დაიბუდონ, ტომარაში (ჭურჭელში) 2-3 კბილ გარჩეულ ნიორს დებენ. ეცადეთ, გაფცქვნისას ნიორი არ დააზიანოთ, რომ არ დალპეს.

. კვერცხის შენახვა 7-8 დღის განმავლობაში უმაცივროდაც შეიძლება. ამისათვის ერთი ცალი უნდა გატეხოთ და ცილა დანარჩენებს წაუსვათ, შემდეგ კი სათითაოდ გაახვიოთ გაზეთში.

გახსნილ ქილაში ტომატი რომ არ დაობდეს, მარილი მოაყარეთ.

 

როგორ შევამოწმოთ კარაქის ვარგისობა?

. საჭმელად ვარგის კარაქს უნდა ჰქონდეს: მოთეთრო-მოკრემისფრო ან ღია ყვითელი ფერი, კარგი გემო, ერბოს რბილი, მარცვლოვანი კონსისტენცია. გამდნარი გამჭვირვალე უნდა იყოს და არ ჰქონდეს ლექი. უნდა ჰქონდეს დამახასიათებელი სუნი.

 

წყარო: geobagi.com

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1551 | დაამატა: natia | ტეგები: სასარგებლო რჩევები | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: