მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  სექტემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 15
სტუმარი: 15
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » სექტემბერი » 10 » სიმინდის მარცვლები ნიგვზით
21:48
სიმინდის მარცვლები ნიგვზით


სიმინდის მარცვლები ნიგვზით

 

მასალა:

სიმინდის მარცვლები 400–500გრ.

ნიგოზი 1/2 ჭიქა

ნიორი 1–2 კბილი

ქინძი 5–6 ძირი

წითელი წიწაკა 1ც.

წითელი ღვინის ძმარი 2 ს/კ.

მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

სიმინდის მარცვლები მოვხარშოთ, შემდეგ წყალი გადავწუროთ და სიმინდი გადმოვიღოთ სასურველ ჭურჭელში. ნიგოზი გავატაროთ ნიორთა ერთად ხორცსაკეპმანქანაში, მოვაყაროთ მარილი და გავძრათ 1/4 ჭიქა ადუღებული წყლით (მასა უნდა იყოს არაჟნის კონსისტენციის), შემდეგ დავამატოთ ძმარი, წვრილად დაჭრილი ქინძი, მრგვალად დაჭრილი წიწაკა, კარგად ავურიოთ და მოვასხათ სიმინდის მარცვლებს. გავაჩეროთ 2–3 საათი, გავაფორმოთ მწვანილით და სუფრაზე გავიტანოთ ცივად.

კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 1850 | დაამატა: natia | ტეგები: სიმინდის მარცვლები ნიგვზით | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: