შემწვარი თევზის ფილე სოკოთი და არაჟნით
მასალა:
თევზის ფილე (ვარდისფერი ორაგული) 500გრ.
სოკო 300გრ.
არაჟანი 200გრ.
მცენარეული ზეთი შესაწვავად
პილპილი და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
სოკო გავასუფთავოდ, დავჭრათ პატარა ზოლებად და შევწვათ ზეთში, შემდეგ
დავამატოთ არაჟანი, მოვაყაროთ მარილი, პილპილი და ვთუშოთ 15–20 წუთი. თევზის ფილე დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად და შევწვათ (ცალკე) ზეთში
ორივე მხრიდან. შეწვის შემდეგ თევზსს დავასხათ სოკოიან–არაჟნიანი მასა და ვთუშოთ
კიდევ 5 წუთი. მომზადების შემდეგ გავაფორმოთ მწვანილით.
|