შემწვარი ხორცი შავი ქლიავის ჩირით
მასალა:
კარტოფილი 1კგ.
ძროხის ხორცი (რბილობი)
500გრ.
ხახვი 2 თავი
ნიორი 3 კბილი
ტომატ–პასტა 3–4 ს/კ.
შავი ქლიავის ჩირი 20ც.
ზეთი შესაწვავად
პილპილი და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ხორცი დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად, მოვაყაროთ მარილი, პილპილი და
შევწვათ ზეთში, შემდეგ ხორცი მოვათავსოთ გამოსაცხობ ფორმაზე (კერამიკის ჭურჭელში),
დავასხათ წყალი (იმ რაოდენობით რომ ფარავდეს ხორცს), მოვაწყოთ დაჭრილი ხახვი და
ნიორი, მოვასხათ ტომატ–პასტა, მოვაყაროთ მარილი, პილპილი და ვთუშოთ 40 წუთი
აირღუმელში, შემდეგ დავამატოთ შავი ქლიავის ჩირი, მსხვილად დაჭრილი გასუფთავებული
კარტოფილი, ავურიოთ და კვლავ ვთუშოთ დაახლოებით 20 წუთი.
|