მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  სექტემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » სექტემბერი » 28 » სამეფო პიცა
16:22
სამეფო პიცა


სამეფო პიცა

 

მასალა:

ცომი (4 პორცია):

პურის ფქვილი 4 ჭიქა

წყალი 2 ჭიქა

საფუარი (დროჟი) 50გრ.

კვერცხი 1ც.

შაქარი 4 ს/კ.

გამდნარი კარაქი 2 ს/კ.

 

შიგთავსი (სამი პიცისთვის) 1:

შებოლილი ძეხვი 300გრ.

სოკო 200გრ.

ზეთისხილი, ყველი, პომიდორი, ბულგარული წიწაკა და კეჩუპი გემოვნებით.

 

შიგთავსი (ერთი პიცისთვის) 2:

კონსერვირებული თევზი სარდინა (ზეთში) 1 ქილა

ყველი გემოვნებით.

 

პიცაზე წასასმელად (4 პორციაზე):

კვერცხი 1ც.

მცენარეული ზეთი 1 ს/კ.

მაიონეზი 2 ს/კ.

 

მომზადება:

საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში, დავამატოთ შაქარი, კვერცხი, ფქვილი, გამდნარი კარაქი და მოვზილოთ ცომი. ცომი დავდგათ თბილ ადგილზე რამოდენიმე საათი ამოსასვლელად, გადავზილოთ ორჯერ. მესამეჯერ უკვე შეგვიძლია გამოვიყენოთ.

 

შითავსის მომზადება:

შიგთავსი 1:

სოკო დავჭრათ კუბიკებად (უკეთესია დამარინადებული), ძეხვიც დავჭრათ კუბიკებად, ზეთისხილი მრგვალად, ყველი გავხეხოთ.

 

შიგთავსი 2:

კონსერვირებული თევზი ჩანგლით გადავზილოთ, დავამატოთ გახეხილი ყველი და კარგად ავურიოთ.

მომზადებული ცომი გავყოთ 4 ნაწილად, სამი ნაწილი მოვამზადოთ შიგთავსი 1–თ, ხოლო ერთი ნაწილი 2–ით.  თითოეული ცომის ნაწილი გავაბრყელოთ მრგვალად 1 სანტიმეტრის სისქეზე. გაბრტყელებული ცომი მოვათავსოთ გამოსაცხობ ფორმაზე, წავუსვათ კეჩუპი, მოვაყაროთ სოკო, ძეხვი, ზეთსხილი და გახეხილი ყველი. (დანარჩენი ორი პიცაც ასევე მოვამზადოთ). ხოლო ერთ ცომზე მოვათავსოთ მომზადებული თევზის ფარში და გამოვაცხოთ 180* ტემპერატურაზე მომზადებამდე.

კატეგორია: პიცები/ბუტერბროდები | ნანახია: 1461 | დაამატა: natia | ტეგები: სამეფო პიცა | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: