მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  სექტემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1335
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » სექტემბერი » 14 » სამარხო თაფლის პრიანიკი
16:54
სამარხო თაფლის პრიანიკი


სამარხო თაფლის პრიანიკი

 

მასალა:

პურის ფქვილი 7 ჭიქა

შაქარი 1 ჭიქა

თაფლი 1,5 ჭიქა

სოდა 1 ჩ/კ.

ძმარი 1 ს/კ.

წყალი 3/4 ჭიქა

მომზადება:

წყალს დავამატოთ, თაფლი, შაქრი და ავადუღოთ, შემდეგ გავაცივოთ და ნელ–ნელა  შევაზილოთ ფქვილი (ვურიოთ განუწყვეტლივ). მოზელვის შემდეგ ცომი გავაცივოთ, დავამატოთ სოდა–ძმრით ათქვეფილი, კვლავ გადავზილოთ, გავაჩეროთ 10 წუთი, შემდეგ გავაბრტყელოთ თხლად და ფორმის საშუალებით ან ჭიქით ამოვჭრათ სასურველი ფორმები. პრიანიკები მოვათავსოთ ფქვილმოყრილ გამოსაცხობ ფორმაზე, შევდგათ 220* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში და ვაცხოთ დაახლოებით 15 წუთი. მომზადების შემდეგ პრიანიკებს სურვილისამებრ შეგვიძლია მოვასხათ გამდნარი შოკოლადი ან მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.

კატეგორია: სამარხვო კერძები | ნანახია: 3183 | დაამატა: natia | ტეგები: სამარხო თაფლის პრიანიკი | რეიტინგი: 5.0/2
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: