სამარხო რუსული ბლინები
მასალა:
წიწიბურას ფქვილი 1 ჭიქა
პურის ფქვილი 2 ჭიქა
საფუარი (დროჟი) 20გრ.
შაქარი 1 ს/კ.
მცენარეული ზეთი 2 ჩ/კ.
წყალი 3 ჭიქა
მარილი ცოტა
ზეთი შესაწვავად.
მომზადება:
თბილ წყალში გავხსნათ საფუარი, ზეთი, შაქარი და მარილი, ნელ–ნელა
ჩავყაროთ 2 ჭიქა ფქვილი (წიწიბურას და პურის ფქვილი) მოვზილოთ ცომი და დავდგათ
თბილ ადგილზე, როდესაც ცომი ამოვა დავამტოთ დარჩენილი ფქვილი, ავურიოთ და კვლავ
დავდგათ თბილ ადგილზე. მას შემდეგ რაც
ცომი ამოვა, გამოვაცხოთ ბლინები გაცხელებულ ცხიმწასმულ ტაფაზე.
|