მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  სექტემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1335
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » სექტემბერი » 14 » სამარხო პეროგი ქიშმიშით
16:38
სამარხო პეროგი ქიშმიშით


სამარხო პეროგი ქიშმიშით

 

მასალა:

შაქარი 1 ჭიქა

პურის ფქვილი 3 ჭიქა

ქიშმიში 200გრ.

დარიჩინი 1,5 ჩ/კ.

ზეთი 1 ჭიქა

ღვინის ძმარი 1 ს/კ.

თაფლი 2 ს/კ.

სოდა დანის წვერით.

მომზადება:

სოდა და თაფლი გავხსნათ 2 ჭიქა თბილ წყალში. შაქარს დავამატოთ დარიჩინი, ზეთი, ქიშმიში, სოდა–თაფლით, კარგად ავურიოთ, შემდეგ ნელ–ნელა ჩავყაროთ ფქვილი, (ცომი უნდა გამოვიდეს სქელი არაჟნის კონსისტენციის). გამოსაცხობ ფორმზე მოვათავსოთ ცხიმწასმული პერგამენტის ქაღალდი, ჩავასხათ მომზადებული ცომი, შევდგათ აირღუმელში და ვაცხოთ დაახლოებით ნახევარი საათი დაბალ ტემპერატურაზე.

კატეგორია: სამარხვო კერძები | ნანახია: 3170 | დაამატა: natia | ტეგები: სამარხო პეროგი ქიშმიშით | რეიტინგი: 4.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: