სახლში დამზადებული ყურძნის ღვინო
მასალა:
ყურძენი 5კგ.
შაქარი 3კგ.
ადუღებული წყალი 12ლ.
მომზადება:
ყურძენი დავკეკლოთ, მოვათავსოთ დიდ ჭურჭელში და კარგად
ჩავჭყლიტოთ ერთიანი მასის მიღებამდე, შემდეგ დავამატოთ წყალში გაძრილი შაქარი, კარგად
ავურიოთ და დავდგათ ცივ ადგილას დაახლოებით 2 კვირით, ამ ხნის განმავლობაში ყოველდღე ორჯერ ამოვურიოთ. 2 კვირის შემდეგ წვენი
გადავიღოთ ბოთლებში, როცა ძირი დადგება შემდეგ ისევ გადავიღოთ.
|