მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  სექტემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1335
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » სექტემბერი » 6 » ყურძნის ჯემი
21:55
ყურძნის ჯემი


ყურძნის ჯემი

 

მასალა:

შავი ყურძენი 1კგ.

შაქარი 1კგ.

ლიმონი 1ც.

მომზადება:

ყურძნის მარცვლები დავკეკლოთ, გავრეცხოთ, გავაშროთ, გადავიტანოთ მოსახარშ ქვაბში, დავამატოთ 200გრ. შაქარი, გავაცხელოთ ნელ ცეცხლზე წვენის გამოსვლამდე, ლიმონი გავრეცხოთ, გავყოთ შუაზე, გამოვაცალოთ მარცვლები და დავჭრათ თხელ ნაჭრებად. ლიმონის ნაჭრები ჩავაწყოთ ყურძნიან ქვაბში, დავამტოთ დარჩენილი შაქარი, ავურიოთ, ვადუღოთ 5 წუთი, (ქაფი მოვხადოთ) გადმოვდგათ გაზქურიდან და გავაცივოთ. შემდეგ კვლავ დავდგათ გაზქურაზე და ვხარშოთ ნელ ცეცხლზე, დროდადრო მოვურიოთ მომზადებამდე. ცხელი ჯემი ჩავასხათ ქილებში, დავახუროთ თავსახური, გადმოვაბრუნოთ სახურავით ქვევით და გავაჩეროთ გაცივებამდე.

კატეგორია: მურაბები/ჯემები | ნანახია: 2410 | დაამატა: natia | ტეგები: ყურძნის ჯემი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: