მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  სექტემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » სექტემბერი » 10 » ყაბაყის პეროგი
21:24
ყაბაყის პეროგი


ყაბაყის პეროგი

 

მასალა:

კვერცხი 2ც.

მარილი 1/4 ჩ/კ.

შაქარი 300გრ.

ყაბაყი 300გრ.

ზეთი 200 მლ.

საფუარი (დროჟი) 1 ჩ/კ.

პურის ფქვილი 350გრ.

ნიგოზი 150გრ.

მუსკატის კაკალი (გახეხილი) 5გრ.

1ც. ლიმონის ცედრა

დარიჩინი (დაფქვილი) 10გრ.

 

გასაფორმებლად:

შაქარი 2ს/კ.

ნიგოზი 50გრ.

 

მომზადება:

ჯამში ავთქვიფოთ კვერცხი მარილთან და შაქართან ერთად. ყაბაყი გავრეცხოთ, გავასუფთავოდ (კეკლები გამოვაცალოთ) და გავხეხოთ. ათქვეფილ კვერცხს დავამატოთ გახეხილი ყაბაყი, ზეთი და კარგად ავურიოთ, მიღებულ მასას დავამატოთ საფუარი (დროჟი) და გაცრილი ფქვილი, კვლავ ავურიოთ და გავაჩეროთ 50–60 წუთი თბილ ადგილას. ამ დროის განმავლობაში მოვამზადოთ პეროგის დანარჩენი მასალა. ნიგოზი გავატაროთ, დავამატოთ ლიმონის ცედრა, მუსკატის კაკალი, დარიჩინი. მიღებული მასა ავურიოთ ცომს, შემდეგ ცომი დავასხათ გამოსაცხობ ფორმაზე, შევდგათ აირღუმელში, ვაცხოთ 60 წუთის განმავლობაში 180* ტემპერატურაზე. გამოცხობის შემდეგ პეროგს მოვასხათ შაქრის სიროფი (შეგვიძლია თაფლიც გამოვიყენოთ სურვილისამებრ) და გავაფორმოთ ნიგვზით.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 1860 | დაამატა: natia | ტეგები: ყაბაყის პიროგი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: