ფენოვანი ხაჭაპური ნადუღით და ყველით
მასალა:
ცომი:
კვერცხი 1ც.
წყალი 1 ჭიქა
ძმარი 3 ს/კ.
ზეთი 3 ს/კ.
ფქვილი 3 ჭიქა
მარგარინი 450გრ.
შიგთავსი:
ნადუღი 500გრ.
ყველი 500–600გრ.
მომზადება:
კვერცხი ავთქვიფოთ, დავასხათ წყალი (ოთახის ტემპერატურის), ძმარი,
ზეთი, დავაყაროთ ფქვილი და მოვზილოთ მაგარი ცომი. ცომი გავყოთ 3 ნაწილად, თითოეული
ნაწილი გავაბრტყელოთ, წავუსვათ 50გრ. მარგარინი, დავკეცოთ კონვერტისებურად და
შევინახოთ მაცივარში (საყინულეში) 15–20 წუთი, ეს პროცედურა გავიმეოროთ სამჯერ.
მომზადებული ცომი გამოვიღოთ საყინულიდან, გავაბრტყელოთ თხლად, დავჭრათ ოთკუთხედი
ზომის ნაჭრებად, შემდეგ ამ ნაჭრებზე მოვათავსოთ ყველის და ნადუღის ნარევი მასა
(შიგთავსისთვის ყველი გავხეხოთ ავურიოთ ნადუღში და თ საჭირო იქნება დავამატოთ
მარილი), გადავუკეცოთ ოთხივე კუთხე და შევაერთოდ ერთად. ასევე გავაკეთოთ დანარჩენი
ცომისგან ხაჭაპურები, მოვათავსოთ გამოსაცხობ ფორმაზე და შევდგათ აირღუმელში შესაწვავად.
|