ფარშირებული იხვი
მასალა:
იხვი 1ც.
ვაშლი 2ც.
ფორთოხალი 1ც.
წითელი ღვინო 2 ს/კ.
წიწაკა და მარილი
გემოვნებით
ზეთი შესაწვავად.
მომზადება:
წითელ ღვინოს დავამატოთ
მარილი, წიწაკა და კარგად ავურიოთ, მიღებული მასა წავუსვათ, გახუფთავებული იხვს შიგნიდან და გარედან. ვაშლი
გავყოთ 4 ნაწილად (გული ამოვაცალოთ) და დავჭრათ მსხვილ კუბიკებად. ფორთოხალი
გავასუფთავოთ, დავჭრათ კუბიკებად, ავურიოთ დაჭრილ ვაშლს და ამოვავსოთ იხვის
მუცელი. ამოვკეროთ მაგარი ძაფით და შევდგათ აირღუმელში 2 საათი 150*
ტემპერატურაზე. (შეწვის დროს აირღუმელის ქვედა ნაწილში დავდგათ ჯამით წყალი, რათა
იხვი არ გამოშრეს). მომზადებული იხვი მოვათავსოთ სასურველ ფორმაზე და მოვაშოროთ
ძაფი.
|