პიცა
მასალა: ცომი:
პურის ფქვილი 250გრ.
საფუარი (დროჟი) 25გრ.
კარაქი 50გრ.
შაქარი 2 ჩ/კ.
კვერცხი 2ც.
რძე 0,5 ჭიქა.
შიგთავსი:
მოხარშული საქონლის ხორცი (მჭლე) 500გრ.
დამარინადებული კიტრი 4ც.
ბულგარული წიწაკა 1ც.
კვერცხი 1ც.
ღვინის ძმარი 0,5 ს/კ.
მაიონეზი 4 ს/კ.
რეჰანი გემოვნებით.
მომზადება:
ფქვის დავამატოთ საფუარი, შაქარი, დარბილებული კარაქი, კვერცხი, რძე
და მოვზილოთ ცომი. მომზადებული ცომი გავაბრყელოთ თხლად და მოვათავსოთ გამოსაცხობ
ფორმაზე. მოხარშული ხორცი დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებათ და მოვათავსოთ ცომზე.
კიტრი დავჭრათ წვრილად, დავამატოთ ნახევარმთვარისებულად დაჭრილი ბულგარული წიწაკა,
დაჭრილი პომიდორი, წვრილად დაჭრილი მწვანილი, მოვასხათ ძმარი და კარგად ავურიოთ.
მომზადებული მასა მოვათავსოთ ხორცზე, წავუსვათ მაიონეზი და მოვასხათ ათქვეფილი
კვერცხი. გამოვაცხოთ გაცხელებულ აირღუმელში 20 წუთის განმავლობაში.
|