მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  სექტემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 4
სტუმარი: 4
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » სექტემბერი » 14 » პასკა
22:31
პასკა


პასკა

 

მასალა:

კვერცხი 10ც.

შაქარი 1,2კგ.

კარაქი 400გრ.

საფუარი 1 პაჩკა (დროჟი პაკმაია)

რძე 1ლ.

ფქვილი 2,5–3კგ. (რასაც შეიზელს)

ზეთი 100–150გრ.

თეთრი ქიშმიში 250გრ. 

შავი ქიშმიში 250გრ.

მუსკატის კაკალი 2 მარცვალი

ილი 20 მარცვალი

ვანილი გემოვნებით

მარილი ცოტა.

მომზადება:

თბილ რძეში გავხსნათ დროჟი, დავამატოთ 200გრ. შაქარი, მარილი (ცოტა), ფქვილი რომ მივიღოთ არაჟნის კონსტინტეცია და დავდგათ თბილ ადგილას გასაფუებლად. 10 კვერცხისა და 1კგ. შაქრისგან მოვამზადოთ გოგლიმოგლი, დავამატოთ გამდნარი კარაქი, დროჟის ნაყენი, მუსკატი, ილი, ვანილი, ფქვილი რასაც შეიზელს, შემდეგ დავამატოთ ზეთი და ვზილოთ მანამ, სანამ ცომი ტკაცუნს არ დაიწყებს. ცომი ასაფუებლად შევინახოთ თბილ ადგილას შეფუთული და როცა მისი მასა ორჯერ გაიზრდება, დავამატოთ ქიშმიში, გადავზილოთ და გადავიტანოთ წინასწარ ცხიმწასმულ ოთახის ტემპერატურაზე გამთბარ ფორმებში (ფორმებად შეგვიძლია გამოვიყენოთ ასევე მწვანე ბარდის ან ტომატ–პასტის რკინის ქილები). დავაყოვნოთ და როცა ფორმებში ცომის მოცულობა 1/3–დან გაიზრდება 2/3–მდე, შევდგათ ღუმელში დაბალ ტემპერატურაზე გამოსაცხობად.

კატეგორია: ტკბილეული | ნანახია: 2568 | დაამატა: natia | ტეგები: პასკა | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: