პასკა
მასალა:
კვერცხი 10ც.
შაქარი 1,2კგ.
კარაქი 400გრ.
საფუარი 1 პაჩკა (დროჟი პაკმაია)
რძე 1ლ.
ფქვილი 2,5–3კგ. (რასაც შეიზელს)
ზეთი 100–150გრ. თეთრი ქიშმიში 250გრ.
შავი ქიშმიში 250გრ.
მუსკატის კაკალი 2 მარცვალი
ილი 20 მარცვალი
ვანილი გემოვნებით
მარილი ცოტა.
მომზადება:
თბილ რძეში გავხსნათ დროჟი, დავამატოთ 200გრ. შაქარი, მარილი (ცოტა),
ფქვილი რომ მივიღოთ არაჟნის კონსტინტეცია და დავდგათ თბილ ადგილას გასაფუებლად. 10
კვერცხისა და 1კგ. შაქრისგან მოვამზადოთ გოგლიმოგლი, დავამატოთ გამდნარი კარაქი,
დროჟის ნაყენი, მუსკატი, ილი, ვანილი, ფქვილი რასაც შეიზელს, შემდეგ დავამატოთ
ზეთი და ვზილოთ მანამ, სანამ ცომი ტკაცუნს არ დაიწყებს. ცომი ასაფუებლად შევინახოთ
თბილ ადგილას შეფუთული და როცა მისი მასა ორჯერ გაიზრდება, დავამატოთ ქიშმიში,
გადავზილოთ და გადავიტანოთ წინასწარ ცხიმწასმულ ოთახის ტემპერატურაზე გამთბარ
ფორმებში (ფორმებად შეგვიძლია გამოვიყენოთ ასევე მწვანე ბარდის ან ტომატ–პასტის რკინის
ქილები). დავაყოვნოთ და როცა ფორმებში ცომის მოცულობა 1/3–დან გაიზრდება 2/3–მდე,
შევდგათ ღუმელში დაბალ ტემპერატურაზე გამოსაცხობად.
|