მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  სექტემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » სექტემბერი » 9 » პრასის ფხალი
19:46
პრასის ფხალი


პრასის ფხალი

 

მასალა:

პრასი 1 კგ.

ნიგოზი 300გრ.

ხახვი  1 თავი

ნიორი 2-3 კბილი

იმერული ზაფრანა 1 ჩ/კ.

უცხო სუნელი 1 ჩ/კ.

ხმელი ქინძი 1/2 ჩ/კ.

ქინძი 1 კონა

ძმარი, დაფქვილი ცხარე წითელი წიწაკა და მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

პრასი მოვხარშოთ ცოტა რაოდენობის წყალში მომზადებამდე (ძალიან არ უნდა ჩაიშალოს). მოვათავსოთ დუშლაკზე და გავაჩეროთ გამდინარე წყალში. შემდეგ ხელებით კარგად გავწუროთ და დავჭრათ წვრილად. ხახვი დავჭრათ ძალიან წვრილად ნახევარმთვარისებულად, მოვაყაროთ მარილი და გავაჩეროთ 10–15 წუთი, შემდეგ გავწუროთ, დავაყაროთ გატარებული ნიგოზი, დანაყილი ნიორი, წვრილად დაჭრილი ქინძი, უცხო სუნელი, ზაფრანა, ხმელი ქინძი, ძმარი, წიწაკა, მარილი, კარგად ავურიოთ, დავამატოთ დაჭრილი პრასი და ავურიოთ ერთიანი მასის მიღებამდე. სურვილისამებრ გავაფორმოთ ბროწეულის მარცვლებით.

კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 5197 | დაამატა: natia | ტეგები: პრასის ფხალი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: