მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  სექტემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » სექტემბერი » 9 » პრასი ნიგვზის სოუსით
21:16
პრასი ნიგვზის სოუსით


პრასი ნიგვზის სოუსით

 

მასალა:

პრასი 500გრ.

ნიგოზი 1 ჭიქა

ნიორი 3–4 კბილი

ქინძი 50გრ.

მწვანე ცხარე წიწაკა 1ც.

ბროწეულის წვენი 4 ს/კ.

მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

პრასი გავრეცხოთ, თითოეულს მოვაშოროთ ერთი დიდი მწვანე ღერო, შემდეგ პრასი ჩავჭრათ შუაზე (რათა შემდეგ გადმოვკეცოთ). ადუღებულ წყალში ჩავყაროთ მომზადებული პრასი და მოჭრილი პრასის გრძელი ღერო, ვხარშოთ სახურავის გარეშე 10 წუთი, შემდეგ პრასის გრძელი ღერო ამოვიღოთ ქვაბიდან, ხოლო დანარჩენის ხარშვა გავაგრძელოთ კიდევ 20–30 წუთი სანამ მთლიანად არ დარბილდება, შემდეგ გადმოვიღოთ დუშლაკზე და გავაცივოთ. გაცივების შემდეგ პრასის გაჭრილი გვერდები გადმოვკეცოთ თეთრი ნაწილის (თავის) ირგვლივ და შევკრათ პრასის მწვანე ღეროთი. ნიგოზი და ნიორი გავატაროთ, მოვაყაროთ მარილი, გავძრათ 1/2 ჭიქა თბილს წყალში არაჟნის კონსისტეციამდე, შემდეგ დავასხათ ბროწეულის წვენი, დავამატოთ დაჭრილი ქინძი და კარგად ავურიოთ. მომზადებული სოუსი მოვასხათ გამზადებულ პრასს ზევიდან მოვაყაროთ მრგვალად დაჭრილი წიწაკა. გავაჩეროთ 2–3 საათი. სუფრაზე გავიტანოთ ცივად.

კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 1740 | დაამატა: natia | ტეგები: პრასი ნიგვზის სოუსით | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: