პომიდორი ნიგვზით
მასალა:
პომიდორი 500გრ.
ნიგოზი 20გრ.
ნიორი 2 კბილი
ქინძი 1 კონა
ღვინი ძმარი 1 ს/კ.
სეზამის ზეთი (ან მზესუმზირის) 1 ს/კ.
წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
პომიდორი გავრეცხოთ და დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად. ნიგოზი, ქინძი
და ნიორი გავატაროთ ხორცსაკეპმანქანაში, დავამატოთ ძმარი, ზეთი, წიწაკა, მარილი,
კარგად ავურიოთ, მოვასხათ დაჭრილ პომიდორს, კვლავ ავურიოთ და კერძი მზადაა. 5–10
წუთის შემდეგ შეგვიძლია გავიტანოთ სუფრაზე.
|