მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  სექტემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1335
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » სექტემბერი » 28 » პიცა თეთრ სოუსში
16:30
პიცა თეთრ სოუსში


პიცა თეთრ სოუსში

 

მასალა:

ცომი:

კვერცხი 1ც.

კარაქი 50გრ.

შაქარი 1 ჩ/კ.

მარილი 1 ჩ/კ.

საფუარი (დროჟი)1 ჩ/კ.

წყალი 100გრ.

რძე 100გრ.

პურის ფქვილი რასაც შეიზელს.

 

სოუსი:

მაიონეზი 2 ს/კ.

არაჟანი 2 ს/კ.

მდოგვი 1 ჩ/კ.

ნიორი 1 კბილი

ლიმონის წვენი 1 ჩ/კ.

შავი პილპილი გემოვნებით.

 

შიგთავსი:

ყველი 200გრ.

მოხარშული ძეხვი 100გრ.

შებოლილი ძეხვი 50გრ.

ხახვი 1 თავი

ზეთისხილი 50გრ.

პომიდორი 1ც.

 

მომზადება:

კვერცხი ავთქვიფოთ, დავამატოთ გამდნარი კარაქი, მარილი, საფუარი, შაქარი და კარგად ავურიოთ, შემდეგ დავამატოთ ცოტათი გაცხელებული რძე და წყალი ავურიოთ, ჩავყაროთ ფქვილი, მოვზილოთ ცომი(ცომს უნდა ჰქონდეს პილმენის ცომის მაგვარი კონსისტენცია) დავაფაროთ ტილო და დავდგათ თბილ ადგილზე დაახლოებით 1 საათით ამოსასვლელად. ამ დროის განმავლობაში მოვამაზადოთ სოუსი: მაიონეზს დავამატოთ არაჟანი, მდოგვი, დანაყილი ნიორი, ლიმონის წვენი, შავი პილპილი და კარგად ავურიოთ. შემდეგ მოვამზადოთ შიგთავსი: ყველი გავხეხოთ, ზეთისხილი დავჭრათ მრგვალად, ძეხვი დავჭრათ წვრილ ხაზებად, პომიდორი დავჭრათ კუბიკებად, ხახვი ნახევარმთავრისებურად. ამოსული ცომი გავაბრტყელოთ თხლად, მოვათავსოთ გამოსაცხობ ფორმაზე, ჩანგლით ჩავჩხვლიტოთ რამოდენიმე ადგილზე, შემდეგ წავუსვათ მომზადებული სოუსი, მოვაყაროთ გახეხილი ყველი (დაახლოებით 150გრ), ყველზე მოვათავსოთ ძეხვი, ძეხვზე–ხახვი, ხახვზე–ზეთისხილი, ზეთისხილზე–პომიდორი, ხოლო პომიდორზე შებოლილი ძეხვი, მოვაყაროთ დარჩენილი ყველი და გამოვაცხოთ გაცხელებულ აირღუმელში 20 წუთის განმავლობაში.

კატეგორია: პიცები/ბუტერბროდები | ნანახია: 1227 | დაამატა: natia | ტეგები: პიცა თეთრ სოუსში | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: