პიცა „სინაზე"
მასალა:
ცომი:
პურის ფქვილი 300გრ.
მარილი 1/2 ჩ/კ.
შაქარი 1/2 ჩ/კ.
ზეთი 2 ს/კ.
წყალი 1 ჭიქა
საფუარი (დროჟი) 2 ჩ/კ.
რძის ფხვნილი (აუცილებელი არ არის) 1 ს/კ.
შიგთავსი:
შებოლილი ქათამი 300გრ.
ყველი 200გრ.
არაჟანი 200გრ.
ნიორი 2 კბილი
მდნარი ყველი 200გრ.
მომზადება:
საფუარი გავძრათ თბილ წყალში, დავამატოთ
შაქარი, როცა საფუარი აქაფდება დავამატოთ ზეთი, მარილი, რძის ფხვნილი, ფქვილი და
მოვზილოთ ელასტიური, რბილი ცომი. ცომი მოვათავსოთ პარკში და შევდგათ მაცივარში
(საყინულეში) 40 წუთით. ქათამი დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად. მდნარი ყველი
დავჭრათ პატარა ნაჭრებად. ყველი გავხეხოთ. ნიორი დავნაყოთ და ავურიოთ არაჟანი.
მომზადებული ცომი გავაბრტყელოთ და მოვათავსოთ ცხიმწასმულ ფორმაზე, ცომზე მოვათავსოთ
მდნარი ყველის ნაჭრები, ყველზე–ქათამის ნაჭრები, მოვასხათ ნივრიან–არაჟნიანი მასა,
მოვაყაროთ გახეხილი ყველი და გამოვაცხოთ 170* ტემპეტარურაზე გაცხელებულ აირღუმელში
დაახლოებით 30 წუთით.
|