პიცა ყვავილოვანი
კომბოსტოთი
მასალა:
ცომი:
პურის ფქვილი 200გრ.
შაქარი 20გრ.
კარაქი 135გრ.
კვერცხი 1ც.
შიგთავსი:
ყვავილოვანი კომბოსტო 400გრ.
ბულგარული წიწაკა 1ც.
ლიმონის წვენი 0.5
მაიონეზი 4 ს/კ.
წვრილად დაჭრილი თხილი 2 ს/კ.
მწვანე ხახვი გემოვნებით.
მომზადება:
პურის ფქვილს დავამატოთ შაქარი, კვერცხი,
გამდნარი კარაქი და მოვზილოთ ცომი. მომზადებული ცომი მოვათავსოთ გამოსაცხობ
ფორმაზე. ბულგარული წიწაკა გავასუფთავოდ დავჭრათ ნახევარმთავრისებურად და მოვწალოთ
დაჭრილ ყვავილოვანი კომბოსტოსთან ერთად. შემდეგ გადმოვიღოთ ჯამზე დავამატოთ
წვრილად დაჭრილი ხახვი, მოვასხათ ლიმონის წვენი და მოვათავსოთ ცომზე, შემდეგ
წავუსვათ მაიონეზი, მოვაყაროთ თხილი და გამოვაცხოთ გაცხელებულ აირღუმელში 15–20 წუთის
განმავლობაში.
|