პიცა მარგარიტა
მასალა:
ცომი:
პურის ფქვილი 250გრ.
რძე ან წყალი 1 ჭიქა
კვერცხი 2ც.
შაქარი 1 ს/კ.
მარილი 1/2 ჩ/კ.
საფუარი (დროჟი) 25გრ.
ზეთი 3 ს/კ.
შიგთავსი:
პომიდორი 300გრ.
ყველი (მოცარელა) 250გრ.
ხახვი 2 თავი
რეჰანი 1 კონა
ნიორი 1–2 კბილი
ზეთი 3 ს/კ.
მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
შაქარს დავამატოთ საფუარი და გავხსნათ თბილ
რძეში, გავაჩეროთ 10–15 წუთი. შემდეგ დავამატოთ მარილი, გაცრილი ფქვილი, ზეთი და
მოვზილოთ ცომი (ცომი უნდა გამოვიდეს ელასტიური), მომზადებული ცომი ჩავდოთ ჯამში,
წავუსვათ ზეთი, დავაფაროთ ტილო, დავდგათ თბილ ადგილზე 1 საათით. პომიდორი
გავრეცხოთ, კანი გავაცალოთ და დავჭრათ წვრილად. ხახვი და ნიორი დავჭრათ წვრილად და
მოვთუშოთ ზეთში, დავამატოთ დაჭრილი პომიდორი, მოვაყაროთ მარილი და ვთუშოთ 15–20
წუთი. მომზადებული ცომი გავაბრტყელოთ, მოვათავსოთ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე,
წავუსვათ მომზადებული მოთუშული პომიდორი, მოვაყაროთ დაჭრილი რეჰანი, გახეხილი
ყველი და გამოვაცხოთ აირღუმელში.
|