პიცა ლორით და ანანასით
მასალა:
ცომი:
პურის ფქვილი 250გრ.
საფუარი (დროჟი) 25გრ.
კარაქი 50გრ.
შაქარი 2 ჩ/კ.
კვერცხი 2ც.
რძე 0,5 ჭიქა.
შიგთავსი:
ანანასი 6 ნაჭერი
ლორი 300გრ.
მაიონეზი 4 ს/კ.
ბულგარული წიწაკა 2ც.
მომზადება:
ფქვილს დავამატოთ საფუარი, შაქარი, კვერცხი, დარბილებული კარაქი, რძე
და მოვზილოთ ცომი. მომზადებული ცომი გავაბრტყელოთ თხლად და მოვათავსოთ ცხიმწასმულ
გამოსაცხობ ფორმაზე. ლორი დავჭრათ კუბიკებად და მოვათავსოთ გაბრტყელებულ ცომზე, მოვაყაროთ
წვრილად დაჭრილი ბულგარული წიწაკა, თავზე მოვაწყოთ ანანასის ნაჭრები (ისე რომ
პიცის მთლიან ზედაპირს ფარავდეს), წავუსვათ მაიონეზი და გამოვაცხოთ გაცხელებულ
აირღუმელში 20–25 წუთის განმავლობაში.
|