პიცა "ლა–ტრავიატა"
მასალა:
ცომი:
პურის ფქვილი 250გრ.
თბილი წყალი 250მლ.
საფუარი (დროჟი) 2 ჩ/კ.
შაქარი 1/2 ჩ/კ.
ზეთი 2 ს/კ.
მარილი 1 ჩ/კ.
შიგთავსი:
შებოლილი ბეკონი 150–200გრ.
ლორი 100გრ.
მსხალი 2ც. (ძალიან რბილი არა)
ყველი (მოცარელა) და ნიგოზი გემოვნებით.
მომზადება:
საფუარი გავძრათ თბილ წყალში, დავამატოთ
შაქარი, როცა საფუარი აქაფდება დავამატოთ ზეთი, მარილი, ფქვილი და მოვზილოთ
ელასტიური, რბილი ცომი. ცომი მოვათავსოთ პარკში და შევდგათ მაცივარში (საყინულეში)
40 წუთით. მომზადებული ცომი გავაბრტყელოთ, მოვათავსოთ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ
ფორმაზე, შემდეგ ცომზე მოვათავსოთ საშუალო ზომის ნაჭრებად დაჭრილი ბეკონი, წვრილად
დაჭრილი ლორი, საშუალო ზომის ნაჭრებად დაჭრილი გასუფთავებული მსხალი, მოვაყაროთ
გახეხილი ყველი, წვრილად დაჭრილი ნიგოზი და გამოვაცხოთ აირღუმელში 25 წუთის
განმავლობაში.
|