პეროგი კარტოფილით
მასალა:
ჭვავის ფქვილი 2 ჭიქა
წყალი 1 ჭიქა
ზეთი 4 ს/კ.
კარტოფილი 7 ც.
ხახვი 3 თავი
პილპილი და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ფქვილისგან და წყლისგან მოვზილოთ ცომი, გავაბრტყელოდ მრგვალად (თხლად,
სისქით 1სმ.), მოვათავსოთ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე, ჩავჩხვლიტოთ ჩანგლით
დავამატოთ შიგთავსი: მოხარშული ჩაჭყლეტილი კარტოფილი არეული მოთუშულ ხახვში+მარილი
და პილპილი. პეროგის გვერდები გადავახვიოთ, შევაერთოთ, წავუსვათ ზეთი და
გამოვაცხოთ აირღუმელში.
|