ორცხობილა ნიგვზით
მასალა:
თაფლი 1/2 ჭიქა
პურის ფქვილი 1 ჭიქა
ჭვავის ფქვილი 1/2 ჭიქა
შაქარი 1/2 ჭიქა
მცენარეული ზეთი 2 ს/კ.
სოდა 1 ჩ/კ.
დარიჩინი გემოვნებით.
ნიგოზი 1 ჭიქა
მომზადება:
თაფლი გავადნოთ, დავამტოთ შაქარი, ზეთი, ფქვილი, დარიჩინი, სოდა და
მოვზილოთ ცომი. მომზადებული ცომი შევინახოთ მაცივარში (საყინულეში) 1 დღით (ან 3
საათით), შემდეგ ცომს შევურიოთ გატარებული ნიგოზი, გავაბრტყელოთ თხლად, დავჭრათ
სასურველი ფორმის ნაჭრებად, მოვათავსოთ გამოსაცხობ ფორმაზე, შევდგათ აირღუმელში და
ვაცხოთ 10 წუთი.
|