ნიგვზის ბურთები
მასალა:
ნიგოზი 2 ჭიქა
შაქარი 1/2 ჭიქა
ზეთი 3 ს/კ.
თაფლი 1–2 ს/კ.
მომზადება:
თაფლი, შაქარი და ზეთი ავურიოთ ერთმანეთში და გავცხელოთ
შეყავისფრებამდე, შემდეგ დავამატოთ დაჭრილი ნიგოზი, კარგად ავურიოთ და გავაჩეროთ
გაზქურაზე 2–3 წუთი, შემდეგ გადმოვდგათ.
სასურველ ფორმაზე (შეგვიძლია გამოვიყენოთ ბანბანერკის ფირფიტა) წავუსვათ
ცხიმი, კოვზით მოვათავსოთ მომზადებული
ნიგვზიანი მასა, გავაცივოთ და ბრთხილად მოვაშოროთ ფორმას.
|