ნეაპოლური პიცა
მასალა:
ფქვილი 150გრ.
ძეხვი 100გრ.
ყველი 100გრ.
ტომატ–პასტა 3 ს/კ.
კარაქი 30გრ.
ნიორი 5 კბილი
ხმელი ქინძი, ხმელი რეჰანი, წიწაკა და მარილი გემოვნებით
ოხრახუში გასაფორმებლად.
მომზადება:
თბილ წყალში გავხსნათ დროჟი, დავამატოთ მარილი, ცოტა შაქარი, ჩავასხათ
ფქვილში და მოვზილოთ ცომი. გავაჩეროთ 45 წუთი. ტაფაზე გავადნოთ კარაქი, დავასხათ
ტომატ–პასტა, მოვაყაროთ მარილი, ხმელი ქინძი, ხმელი რეჰანი, ყველაფერს კარგად
ავურიოთ, გავაჩეროთ 2 წუთი გაზქურაზე და გადმოვდგათ. მომზადებული ცომი
გავაბრტყელოთ, მოვათავსოთ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე, წავუსვათ მომზადებული
გაცივებული სოუსი, მოვაყაროთ გახეხილი ყველი, მოვაწყოთ ნახევარმთვარისებულად
დაჭრილი ძეხვი, წავუსვათ გატარებული ნიორი, ზევიდან ისევ მოვაყაროთ ყველი, შევდგათ
აირღუმელში 220* ტემპერატურაზე და ვაცხოთ 15–20 წუთი. მომზადების შემდეგ მოვაყაროთ
დაჭრილი ოხრახუში.
|