მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  სექტემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » სექტემბერი » 15 » მუსაკა
14:48
მუსაკა


მუსაკა

 

მასალა:

საქონლის ხორცის ფარში 500გრ.

კარტოფილი 5ც.

ბადრიჯანი 3–4ც.

ბულგარული წიწაკა 3ც.

პომიდორი 2ც.

ნიორი 2–3 კბილი

ყველი 100გრ.

ხახვი 2–3 თავი

ზეთი შესაწვავად

პილპილი და მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

ბადრიჯანი დავჭრათ მრგვალად, მოვაყაროთ მარილი და გავაჩეროთ 15 წუთი, შემდეგ გავწუროთ და შევწვათ ზეთში. კარტოფილი გავასუფთავოდ, დავჭრათ მრგვალად და შევწვად ნახევრად (თითოეული მხარე 2 წუთი). ბულგარული წიწკა დავჭრათ წვრილად და შევწვათ ზეთში. პომიდორს მოვაცალოთ კანი და დავაბლენდეროთ ან გავატაროთ ხორცსაკეპმანქანაში. ხორცის ფარშს დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, დანაყილი ნიორი, მოვაყაროთ მარილი, პილპილი და შევწვათ ზეთში, დავამტოთ დაბლენდერებული პომიდორი და ვთუშოთ 10 წუთი. ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე მოვათავსოთ შემწვარი კარტოფილი, შემდეგ ფენად შემწვარი ბადრიჯანი, შემწვარი ბულგარული წიწაკა, მომზადებული ფარში, ბოლოს მოვაყაროთ გახეხილი ყველი და გამოვაცხოთ აირღუმელში მომზადებამდე.

კატეგორია: ცხოველის ხორცის კერძები | ნანახია: 1681 | დაამატა: natia | ტეგები: მუსაკა | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: