მწვადი
მასალა:
ხბოს ხორცი 1კგ.
ზეთი 100მლ.
მშრალი ღვინო 500მლ.
შავი პილპილი 1 ს/კ.
უცხო სუნელი 2 ს/კ.
ხახვი 250გრ.
ქინძი 1 კონა
რეჰანი 1 კონა
პომიდორი 1კგ.
მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ხბოს ხორცი გავრეცხოთ, დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად, მოვაყაროთ
პილპილი, წვრილად დაჭრილი რეჰანი, ქინძი, მარილი, უცხო სუნელი, დავასხათ ღვინო და
გავაჩეროთ 10 საათი. 10 საათის გასვლის შემდეგ ხორცის ნაჭრები ავაცვათ შამფურზე,
წავუსვათ ზეთი და შევწვათ მაყალზე. ცალკე შამფურზე ავაცვათ მთლიანი პომიდორები და
შევწვათ როგორც ხორცი. პომიდორი როცა შეიწვება დავჭრათ სასურველ ნაჭრებად, ავურიოთ
შემწვარ ხორცში და მოვაყაროთ დაჭრილი ხახვი.
|