ლობიო ოსურად
მასალა:
თეთრი ლობიო 100გრ.
ხორცი (ღორის, ძვლის გარეშე) 40გრ.
სტაფილო 3ც.
ხახვი 2 თავი
ტომატ–პასტა 2 ს/კ.
ნიორი ნახევარი თავი
ხმელი ქინძი, მიხაკი, წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ლობიოს დავასხათ წყალი და დავდგათ გაზქურაზე მოსახარშად, როცა ლობიო
თითქმის მზად იქნება, ტაფაზე შევწვათ წვრილად დაჭრილი ხორცი, დავამტოთ ხმელი
ქინძი, მიხაკი, დაჭრილი ხახვი და შევწვათ, დავამატოთ გახეხილი სტაფილო, ვთუშოთ,
შემდეგ დავამატოთ ტომატ–პასტა, დანაყილი ნიორი, წიწაკა, მარილი და ვთუშოთ
რამოდენიმე წუთი. მოთუშული ბოსტნეული დავამტოთ ლობიოს, ავურიოთ და ვთუშოთ 10 წუთი
თავდახურულად. გადმოვდგათ გაზქურიდან და გავაჩეროთ 30 წუთი. სუფრაზე გავიტანოდ
ცხლად, მოვაყაროთ დაჭრილი მწვანილი.
|