მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  სექტემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » სექტემბერი » 14 » ლიმონის ალადები სავი მოცხარის სოუსით
17:13
ლიმონის ალადები სავი მოცხარის სოუსით


ლიმონის ალადები სავი მოცხარის სოუსით

 

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 125გრ.

შაქრის პუდრა 3 ს/კ.

გამაფხვიერებელი 1 ჩ/კ.

1 ცალი ლიმონის ცედრა (კანი გახეხილი)

წყალი 150გრ.

მცენარეული ზეთი 1 ს/კ.

 

სოუსი:

შაქრი 150გრ.

შავი მოცხარი 1/2 ჭიქა

ლიმონის წვენი 2 ს/კ.

წყალი შაქრის გასახსნელად

ცედრა 1/2 ლიმონის.

 

მომზადება:

პურის ფქვილს დავამატოთ შაქარი, გამაფხვიერებელი, ლიმონის ცედრა, წყალი, ზეთი და მოვამზადოთ ალადის ცომი. მომზადებული ცომი პატარა პორციებად კოვზით მოვათავსოთ გაცხელებულ ზეთდასხმულ ტაფაზე და შევწვათ ორივე მხრიდან. მომზადების შემდეგ მოვათავსოთ სასურველ ფორმაზე, მოვასხათ მოცხარის სუსი და გავაფორმოთ ლიმონის ცედრით.

 

მოცხარის სუსის მომზადება:

შაქარი გავძრათ წყალში, დავამატოთ გახეხილი მოცხარი და ავადუღოთ შემდეგ დავამატოთ ლიმონის წვენი, ვხარშოთ 1–2 წუთი.

კატეგორია: სამარხვო კერძები | ნანახია: 1523 | დაამატა: natia | ტეგები: ლიმონის ალადები სავი მოცხარის სოუსი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: