ლიმონის ალადები სავი მოცხარის სოუსით
მასალა:
ცომი:
პურის ფქვილი 125გრ.
შაქრის პუდრა 3 ს/კ.
გამაფხვიერებელი 1 ჩ/კ.
1 ცალი ლიმონის ცედრა (კანი გახეხილი)
წყალი 150გრ.
მცენარეული ზეთი 1 ს/კ.
სოუსი:
შაქრი 150გრ.
შავი მოცხარი 1/2 ჭიქა
ლიმონის წვენი 2 ს/კ.
წყალი შაქრის გასახსნელად
ცედრა 1/2 ლიმონის.
მომზადება:
პურის ფქვილს დავამატოთ შაქარი, გამაფხვიერებელი, ლიმონის ცედრა,
წყალი, ზეთი და მოვამზადოთ ალადის ცომი. მომზადებული ცომი პატარა პორციებად კოვზით
მოვათავსოთ გაცხელებულ ზეთდასხმულ ტაფაზე და შევწვათ ორივე მხრიდან. მომზადების
შემდეგ მოვათავსოთ სასურველ ფორმაზე, მოვასხათ მოცხარის სუსი და გავაფორმოთ ლიმონის
ცედრით.
მოცხარის სუსის მომზადება:
შაქარი გავძრათ წყალში, დავამატოთ გახეხილი მოცხარი და ავადუღოთ
შემდეგ დავამატოთ ლიმონის წვენი, ვხარშოთ 1–2 წუთი.
|