ქიშმიშით ფარშირებული ქათამი
მასალა:
ქათამი 1ც.
ქარაქი 200გრ.
ქიშმიში 500გრ.
შაქარი 50გრ.
თაფლი 50გრ.
მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ქათამი მოვხარშოთ (ბულიონი შევინახოთ), ქიშმიში მოვთუშოთ კარაქში და
დავამატოთ თაფლი. ქათამი ამოვიღოთ ბულიონიდან, ამოვავსოთ მოთუშული ქიშმიშით, გახსნილი
ნაწილი ამოვკეროთ მაგარი ძაფით და მოვათავსოთ გამოსაცხობ ფორმაზე (მუცლით ქვევით),
მოვაყაროთ მარილი, დავასხათ შენახული ბულიონი, შევდგათ აირღუმელში შესაწვავად,
შეწვიასას ვაბრუნოთ. შეწვის შემდეგ ქათამი დავდოთ სასურველ ფორმაზე და გავაფორმოთ,
მწვანილით და ბულგარული წიწაკით.
|