ხახვსა და არაჟანში მოთუშული თევზი
მასალა:
თევზის ფილე (ორაგულის ან სხვა) 500გრ.
ხახვი 250გრ.
არაჟანი (ან ნაღები, მაიონეზი) 300-400გრ.
მცენარეული ზეთი შესაწვავად
დაფქვილი წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ხახვი დავჭრათ ნახევარმთვარისებურად და შევწვათ ზეთში, დავამატოთ
საშულაო ზომის ნაჭრებად დაჭრილი თევზის ფილე და შევწვათ 2–3 წუთი თითოეული
მხრიდან, შემდეგ დავამატოთ არაჟანი, მოვაყაროთ მარილი, წიწაკა და ვთუშოთ 15–20
წუთის განმავლობაში. სუფრაზე მიტანის წინ გავაფორმოთ მწვანილით.
|