ქათმის კუჭების ჩახოხბილი
მასალა:
ქათმის კუჭები 1კგ.
ტომატის წვენი 1,5 ჭიქა
ტომატ–პასტა 2 ს/კ.
ხახვი 2–3 თავი
ზეთი 2 ს/კ.
წიწაკა 4ც.
ქათმის ბულიონი 1 ჭიქა
ნიორი 4 კბილი
უცხო სუნელი, ოხრახუში, ქინძი და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ქათმის კუჭები გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ. ხახვი დავჭრათ წვრილად და
შევწვათ ქათმის კუჭებთან ერთად. შემდეგ გადავიტანოთ კერამიკის ჭურჭელში, დავასხათ
ბულიონი, მივიყვანოთ ადუღებამდე, დავაფაროთ თავზე, მოვამზადოთ 2 საათი დაბალ
ცეცხლზე. შემდეგ დავამტოთ ტომატის წვენში გაძრილი ტომატ–პასტა, მივიყვანოთ
ადუღებამდე, მოვამზადოთ კიდევ 10 წუთი დაბალ ცეცხლზე, რის შემდეგაც დავამატოთ
მარილი, წვრილად დაჭრილი წიწაკა, დანაყილი ნიორი, დაჭრილი ქინძი, ოხრახუში, უცხო
სუნელი, მივიყვანოთ ადუღებამდე, გადმოვდგათ გაზქურიდან, გავაჩეროთ 5 წუთი
გასაცივებლად, სუფრაზე მივიტანოთ ლავაშთან ერთად. გავაფორმოთ სურვილისამებრ.
|