ქაფში (ხამსა)
აირღუმელში
მასალა:
ქაფშია (ხამსა) 1,5კგ.
პომიდორი 3ც.
ხახვი 4 თავი
ოხრახუში 1 კონა
ტომატპასტა 2ს/კ.
ნახევარი ჭიქა თეთრი ღვინო
ზეთი 1 ჭიქა
ლიმონი 1ც.
ნიორი 6 კბილი
ზეთი, პილპილი და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
პომიდორი და ლიმონი დავჭრათ მრგვალად. ტაფაზე დავასხათ ნახევარი ჭიქა ზეთი და
შევწვათ ნახევარმთვარისებურად დაჭრილი
ხახვი, დავამატოთ დანაყილი ნიორი, წვრილად დაჭრილი პეტრუშკა, მოვაყაროთ მარილი
პილპილი, კრგად ავურიოთ და გადმოვდგათ გაზქურიდან. დარჩენილი ზეთი ჩავასხათ ჯამში,
დავამატოთ ღვინო, ტომატპსტა და კარგად ავურიოთ. გამოსაცხობ ფორმაზე ფენაფენად
ჩავაწყოთ ჯერ მოთუშული ხახვის ნახევარი, თევზი (გამოშიგნული, თავის გარეშე),
პომიდორის ნაჭრები, ლიმონის ნაჭრები, შემდეგ დავაყაროთ დარჩენილი მოთუშული ხახვი,
მოვასხათ ღვინის სოუსი, შევდგათ აირღუმელში და შევწვათ 180*–ზე. (თევზის სრულ
მომზადებამდე). მომზადების შემდეგ დავაწყოთ მოხარშულ კარტოფილთან.
|