მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  სექტემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » სექტემბერი » 9 » კეპილა
21:21
კეპილა


კეპილა

 

მასალა:

საქონლის ხორცი (რბილობი, ცხიმიანი) 1კგ.

ნიორი 2 კბილი

ხახვი 1 თავი

კვერცხი 2ც.

მწვანე ხახვი 50გრ.

ოხრახუში 50გრ.

კოწახური 1 ჩ/კ.

ქინძი 50გრ.

წითელი და შავი დაფქვილი წიწაკა და მარილი გემოვნებით

სიმინდის ფქვილი (ან დაფქვილი სუხარი) ამოსავლებად

ერბო (ან ზეთი) შესაწვავად.

მომზადება:

ხორცი გავატაროთ, ხახვთან და ნიორთან ერთად ხორცსაკეპმანქანაში, დავამატოთ კვერცხი, მოვაყაროთ მარილი, წიწაკა და კარგად ავურიოთ. მწვანე ხახვი და ოხრახუში წვრილად დავჭრათ და ავურიოთ კოწახურში. მომზადებული ხორცის ფარშისგან გავაკეთოთ პატარა ბრტყელი რგოლები, დავაწყოთ მათზე მწვანე მასა, დავადოთ ზევიდან ბრტყელი რგოლი ან გადავახვიოთ რულეტისებურად. შეხვეული რულეტები ამოვავლოთ სიმინდის ფქვილში და შევწვათ ერბოში ორივე მხრიდან, შემდეგ გადმოვიღოთ თეფშზე. ტაფაზე რომელშიც იწვებოდა კეპილა დავასხათ 1/2 ჭიქა წყალი და ავადუღოთ. მომზადებული სოუსი მოვასზათ ზემოდან კეპილას, მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ქინძი. (შეგვიძლია მოვაყაროთ გამხმარი კოწახურიც სურვილისამებრ).

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2514 | დაამატა: natia | ტეგები: კეპილა | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: